Női jóga aviva torna

Nőijóga-Intimjóga

Mi a Női jóga?

A női jóga kicsit más mint a többi jóga, megengedőbb

A női jóga főként a hatha-jóga ászanáiból azokat a testhelyzeteket veszi át, amelyek a női energiák felébresztését szolgálják.

Ezek a gyakorlatok jótékony hatással vannak az alhasi szervekre, megerősítik a has és medencealapi izmokat, a gátizmokat, így elkerülhetőek ezeknek az izmoknak gyengeségéből eredő problémák, mint az inkontinencia, az aranyér, a hüvelyszárazság, stb.

Az ászanák segítenek a görcsös menstruáció megelőzésében, valamint PMS tünetek enyhítésében, hatásos lehet meddőség, rendszertelen ciklus, ciszta és mioma esetén is. A gyakorlatok jó hatással vannak a hormonrendszerre hormonelcsúszás esetén, a libidóra és hatásosak a változókor tüneteinek enyhítésére is.

Ezen kívül ajánlott várandósság előtt a méh izomzatának megerősítésére, illetve szülés után a meggyengült, megnyúlt izmok, szalagok regenerációjára.

A női jóga órákon azonban nem pusztán a testhelyzeteknek és gyakorlatoknak van jótékony hatása a női szervezetre. A foglalkozásnak mindig része a relaxáció is, amely során a gyakorlók megtanulnak ellazulni, kikapcsolni, feltöltődni, befelé figyelni, azokra a folyamatokra koncentrálni, amelyek a testükben történnek. A gyakorlatok a fizikai hatások mellett lelki és pszichés síkon is jótékonyan befolyásolják a női szervezetet.

A női jógában nagy jelentősége van a helyes légzés elsajátításának is. Számos légző gyakorlatot is megtanulhatsz, amit az órákon igényednek megfelelően alkalmazhatsz. A légzés és a mozgás összehangolása a gyakorlás közben is nagyon fontos.

A mai rohanó világunkban, egy nőnek helyt kell állnia otthon feleségként, anyaként, valamint a munkahelyén egyaránt, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan viszonyuljon saját nőiességéhez.